Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO, tj. w oparciu o niezbędność przetwarzania
do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora.

regulamin RODO    AKCEPTUJE
 
 
O nasCzytelniaWypożyczalniaOddział dla DzieciFBPIzba HistorycznaKontakt

Spotkanie z Wojciechem Kujawskim

2019-04-16, 14:02:01

Zapraszamy na spotkanie z Wojciechem Kujawskim pt. "Dawna przygraniczna twierdza Pasłęk (Holland)" 25.04.2019r. (czwartek) godz. 17:00 Biblioteka Publiczna w Pasłęku Izba... więcej »

Uwaga !!!

2019-04-16, 12:44:46

UWAGA !!! Informujemy że, od dnia 23.04.2019 r. do odwołania w czytelni dla dorosłych odbędzie się inwentaryzacja zbiorów bibliotecznych. W tym czasie sprawdzamy faktyczny stan... więcej »

Uwaga czytelnicy!

2019-04-15, 07:48:50

Informujemy, ze 19 kwietnia (piątek) biblioteka będzie czynna w godz. 9.00 - 15.00. 20 kwietnia (sobota) biblioteka będzie nieczynna. Za utrudnienia przepraszamy.   więcej »

BIBLIOTEKA PUBLICZNA W PASŁĘKU
14-400 PASŁĘK

pl. św. Wojciecha 5
TEL. (55) 2483055,
e-mail: bppaslek@poczta.onet.pl
Nazwa skrytki /BPPASLEK/SkrytkaESP

GODZINY OTWARCIA BIBLIOTEKI :

Biblioteka Publiczna w Pasłęku
Izba Historyczna

Poniedziałek, Wtorek, Czwartek, Piątek  - 9:00-17:00
Środa - 9:00-15:00
Sobota - 9:00-14:00


Filia Biblioteki Publicznej w Zielonce Pasłęckiej:

poniedziałek 11:00-17:00
środa 10:00-17:00
piątek 10:00-17:00

Filia Biblioteki Publicznej w Rogajnach:

Poniedziałek 8:00-15:00
Środa 8:00-15:00
Piątek 8:00-15:00


Podstawy żywieniowe studentów kierunków nauczycielskich

autor: Agnieszka Buczak

Przedstawiona mi do recenzji książka to bardzo potrzebne, opracowane zgodnie z wymogami pisarstwa naukowego, a zarazem niezwykle interesujące studium teoretyczno-empiryczne nad uwarunkowaniami wyborów żywieniowych u ludzi dorosłych {...} Należy w tym miejscu wyraźnie podkreślić, że powodzenie tak oryginalnie zaprojektowanych działań wymagało od Autorki spełnienia warunku, jaki jest wysoki poziom kompetencji metodologicznych, któremu podołała w całej rozciągłości {...}. To precyzyjnie zaplanowane i wzorowo zrealizowane pójście "w głąb" postawionego problemu badawczego pozwoliło na wyprowadzenie interesujących wniosków {....} W świetle uzyskanych wyników Autorka formułuje wskazówki dla kształcenia nauczycieli oraz dla edukacji szkolnej, zaznaczając, że w procesie kształtowania się u uczniów postaw żywieniowych jednakowo ważne są działania związane bezpośrednio z edukacją żywieniową rozumianą w kategoriach nauczania-uczenia się, jak i te, które są ukierunkowane na korelaty tych postaw, np. współpraca z rodzicami, kompensowanie przez szkołę niedostatków wynikających z zaburzonego funkcjonowania rodziny, kształtowanie u uczniów pozytywnej samooceny, kompetencji społecznych i umiejętności radzenia sobie w sytuacjach trudnych. Z recenzji dr hab. Anny Gaweł


Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

stat4u

Projekt oraz realizacja ar aktywwwni.pl. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Wykorzystywanie materiałów zawartych na stronie - zabronione!



Menu